Blog

Het laatste nieuws op het gebied van accountancy

 

Zwanger en ZZP’er? Alles over de zwangerschapsuitkering

Zwangere ZZP’ers hebben vaak de neiging om te lang door te werken, omdat ze graag een buffer op willen bouwen. Veel ZZP’ers weten niet goed hoe de zwangerschapsuitkering werkt, wanneer je deze aan kan vragen en hoeveel u dan krijgt. De zwangerschaps- en bevallingsuitkering valt onder de regeling Zelfstandige en Zwanger.

Lees meer

 

Cryptovaluta in de belastingaangifte

Cryptovaluta, ook wel cryptocurrency genoemd, is een soort digitale munteendheid. Eén van de bekendste, en ook de eerste soort cryptovaluta, is Bitcoin. Ze houden de gemoederen flink bezig en er zijn steeds meer mensen die ze hebben. Het kan heel wat geld waard zijn, en over geld moet belasting betaald worden. Maar hoe zit dat dan met cryptogeld? Wij leggen het u graag uit.

Lees meer

 

De beveiliging van uw informatie bij Doomen & Quist

Als u uw administratie aan een accountant uitbesteedt, dan wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat deze gegevens goed beveiligd zijn en dat niet zomaar iedereen daarbij kan. Zeker in deze tijden, waar cybercrime en hackers op de loer liggen, wilt u zeker weten…

Lees meer

 

De jaarrekening: wat is het precies en wat moet erin staan?

Als u een eigen vennootschap heeft, dan moet u ook een jaarrekening opmaken. Deze jaarrekening moet gestuurd worden naar de Kamer van Koophandel. Maar wat moet er precies in zo’n jaarrekening staan en hoe stelt u die op? Wij vertellen u er graag meer over.

Lees meer