De eerste stap naar rendementverbetering:
vul onze calculator in!

Wilt u graag weten hoe het nu echt zit met het rendement van uw bedrijf? Stijgt uw omzet bijvoorbeeld wel, maar de winst niet? Het is vaak lastig om te zien wat hier de oorzaken van zijn. Het is daarom belangrijk om bijvoorbeeld uit te rekenen wat de omzet en marge moet zijn om uw bedrijf weer (of meer) winstgevend te maken. Dat begint allemaal bij het maken van een rendementsanalyse. 

Rendementsanalyse aan de hand van uw resultatenrekening

Om te weten hoe het rendement van uw bedrijf verbeterd kan worden, moet er eerst een 0-meting gemaakt worden. Hieruit kan blijken waar het verbeterpotentieel precies ligt en dat kan blijken aan de hand van uw resultatenrekening. Vul onze handige tool in aan de hand van uw resultatenrekening en u ontvangt een rapportage met daarin verschillende aanbevelingen om het rendement van uw organisatie te verbeteren.

De uitkomst van de rendementsanalyse

De centrale vraag bij een rendementsanalyse is wat uw onderneming zou kunnen verdienen wanneer alles optimaal is geregeld. Dit rekenen we uit aan de hand van uw resultatenrekening en leggen we ernaast. Vervolgens is het zaak om te onderzoeken waar hem dat verschil in zit en wat de oorzaak daarvan is. Veelvoorkomende oorzaken zijn bijvoorbeeld onbenutte capaciteit door bijvoorbeeld inefficiënte bedrijfsvoering of te lage productiviteit. Ook komt het vaak voor dat de omzet wel stijgt, maar de winst niet. Dan is het belangrijk om te weten wat de kostprijs is; wat het bedrijf per dag of misschien wel per uur kost. Aan de hand hiervan is het een stuk makkelijker om uit te rekenen wat de omzet en marge moet zijn om wel winstgevend te zijn.

Waar we u mee kunnen helpen

Financieel advies

Ondersteuning en advies bij al uw financiële vraagstukken.

Lees hier meer

Fiscaal advies

Opstellen van aangiften en advisering over fiscaliteit.

Lees hier meer

Salarisadministratie

Ondersteuning en advies bij uw personeels- en salarisadministratie.

Lees hier meer

Meer diensten bekijken? Lees hier meer